Wednesday, March 14, 2012

Just We need to Open Our Eyes,Mind and Heart..:D



Assalamualaikumm..:DD..hello peeps!..lama udah kita x ketemu dong.!
*pehal sesat loghat indon ni*ok..back to normal..hee..:DD

Alhamdulillah..kerajinan datang jugak nak hupdate nii..xpadan dengan esaimen yg tinggi macan gunung baling.x overkan?kalu cakap gunung everest over sangat kann..=='saya professional ok..x campur aduk urusan kolej ngn rumah,,ni ada kat rumah..so no esaimen k..*jangan ikut perangai saya*=='

Ok,kalau ikut tajuk entri kat atas ni..bukan nak kata kat orang yang mata, minda or hati yang tertutup,tapi sedarkah kita ,kita dah rasa mata ni dah cukup terbuka luas, x larat nak kelip2 dah.,cukup open minded..tapi sebenarnya hati kita masih lagi tertutup.Tertutup dari segi apa?heeeee..jawapan xada kat sini..
*semua letak tangan dekat hati*
muhasabah balik diri ,..think deeply..we will know the answer.InsyaAllah.:D

Actually nak story morry ckit laa.activity yang aku buat ni lepas habiss ja Muet *maybe update lambat..biarlaa blog aq*....heee..stopp! sila jangan tanya ye pasal muet..*gundahgulana*

Habis ja muett terus ja jalan-jalan cari kedai..ya lahh..lapaq gila coz hadam soalan muet yg mencabar neuron2 otak=='so me, Tengku, JAja,Syaima..n our special guest USHA makanla dekat kedai Hassan tu..n KAk Yan (our naqibah) hantar mesej nak datang ambil p program apa tahh..yg dirahsiakan tuu.
 At first,
memang malas nk p *ni bisikan khannas*
ya lahh..rasa mcam nak tidur ja sepanjang hari.penat woo..
Tambah2 Syaima xjd p coz teman kakak dia, jaja ada personal matter and tengku yang memang x larat dah..
Tapi x boleh! dah janji dengan kak YAn.
So sampai ja rumah terus solat n tidur *15 min ja* pastu terus jadi minah express basuh baju n siap2 nk pegi
aktiviti tuu.    
 Finally, aku, k.sya n Nilan yang pergi. K.yan bawak kami dekat satu homestay dekat je ngan Putrajaya ni..sesampai tuu..mak aii..ramai jugak orang..*perempuan ja ok*yang x kenal la..salam2 n then semua pakat busy prepare for dinner..waktu tu agak
krik krik krik=='
The awkward moment is when the other people is busy and you only can stare.:D..Tapi tapi..kami dah boleh adapt.Lepas tu terus prepare untuk BBQ..haduii..nak buat arang tu menyalaa memang susah..hee.
Ukhwah semakin mekar bila kami solat jemaah sama2..makan satu talam..tengok movie sama2..cita Sultan Muhammad Al FAteh..*my favourite* tapi aq tgok dlam 10 min ja..terus msuk dreamland..pnat punya pasal.==' 
sempat juga taaruf dengan sahabat2 baru, semua nak fly pergi overseas kott!Mmg at first rasa envy n rendah diri laa..ya laa semua budak pandai2..dahla semua sempoi2..They comes from 3 difference college, which are Help College, KPTM and lagi satu x igat..heee..major nk fly Jepun, electronic engine, UK, CAnada, medic dekat India and banyak lagi laa..aku ni??Cyberjaya ja ponnn..*tu laa..time skolah dulu xmau study rajin2*

Esoknya...

KAmi pergi rehlah dekat TAman Botani, Putrajaya..buat explorace,tapi, sebelum tu, tadabur ayat Quran, cari pasal tumbuh tumbuhan n alam..Masyalah..memang make me mesmerised sebab dulu baca quran tapi x dalami maksud tu sangat..lepas tadabur tu memang celik la jugak hati ni.:D..Pastu kami dipecahkan dalam group yg berlainan kolej,,untuk explorace.Apa yang special?Explorace ni berdasarkan ayat Al quran untuk cari clue..:D TAk mau cakap banyak..just tengok pic(s) ni k..hehe:D

Meet My sahabat dari kanan tasya yang sempoii,K.faizah,Ain,me, caring K.syikin and Collegemate, Kam..:D

Sempat lagi posing..=='

Ni replika bangunan masjid dekat Morocco..Cantik sangat!:D


Sea view,,buat scene titanic best wooo:D *gatai*


Berehat seketika..hehee,Aina macam mak aq kan??heee,jgn marah aina:D

KaK yan bagi sepatah dua..sebagai penutup..:D

Sesi refleksi diri..:DD Focus semua nii:D

So lepas tuu..tamatlahh sudah aktiviti 2 hari ni..kami Kirkbyets pulak  terus p rumah kak tehaa..mkn2..buat  usrah santai2 kejap..:D



Apa yang aku dapat?sangat banyak..hadis logam..t aku share k..:DD
beza antara pelajar muslim yang belajar n muslim yang belajar..nak tahuu?tggu ye..:DD

Last but not least..You all must watch it..:DD
                                            



  Sayonara..Assalamualaikum..:DD










1 comment:

  1. love your writings..keep it up! <3
    keep on blogging!

    ReplyDelete